Naturliga produkter för smakrika och näringsgivande måltider.
Vår sill lägger grunden för naturliga och näringsrika produkter som kan användas för konservering och vidareförsäljning. Med hög kvalitet kan vi tillhandahålla ett genuint hantverk som har sorterats, fileats och paketerats på ett varsamt och miljövänligt sätt.
Läs mer om våra produkter nedan
SAUERPRODUKTER
FAKTA
Råvara: Sill (Clupea harengus)
Insatsvaror: Vatten, salt, ättiksyra
Fångstområden: Nordostatlanten FAO 27; Nordsjön (4 A-C)
Fångstredskap: Trål
SENSORIK
Utseende: Ljus i köttet, utan färgförändringar (t.ex. gul eller brun) Utan svart bukskinn och skinnrester (filét och bitar). Ej uppriven
Lukt: Artegen, ren, betydligt syrlig
Konsistens: Fast, mör
Smak: Artegen, ren, aromatisk-syrlig
Användning: För vidarebearbetning till konsumtionsvara
Fetthalt: 6 – 25%
Hållbarhet: 2 månader efter produktion. Bör lagerhållas minst 35 dagar.
Förpackning: Plasttunna med nedtryckare, rostfri ring. 4 tunnor/ pall
Transport/ lagringstemperatur: 0 – +4⁰ C
SAUERLAPPEN
28–40 st/kg 18–24 st/kg 14–20 st/kg 10–14 st/kg 8–12 st/kg
SAUERHAPPEN
15 mm, 30 mm, 36 mm
SAUERFILÉT
15–25g, 20–40g, 35–45g, 45–55g
KRONSILD
30–40 st/kg 25–35 st/kg 20–30 st/kg
ÄTTIKSPRODUKTER
FAKTA
Råvara: Sill (Clupea harengus)
Insatsvaror: Vatten, salt, ättiksyra
Fångstområden: Nordostatlanten FAO 27; Nordsjön (4 A-C)
Fångstredskap: Trål
SENSORIK
Utseende: ljus i köttet, utan svart bukskinn och skinnrester
Lukt: Frisk fiskdoft, syrlig av ättika
Konsistens: Medium, fast
Smak: Frisk fisksmak, salt samt syrlig av ättika
Användning: För vidarebearbetning till konsumtionsvara
Fetthalt: 6 – 25%
Hållbarhet: 12 månader efter produktion. Bör lager-hållas minst 35 dagar innan vidareförädling.
Förpackning: Plasttunna med nedtryckare, rostfri ring. 4 tunnor/ pall
Transport/ lagringstemperatur: 0 – +4⁰ C
ÄTTIKSMARINERAD FILÉ
3, 2b
ÄTTIKSMARINERAD BIT
24mm, 30mm
KRYDDADE PRODUKTER
FAKTA
Råvara: Sill (Clupea harengus) - Skarpsill (Sprattus sprattus)
Insatsvaror: Vatten, salt, socker, kryddor, konserveringsmedel E211
Fångstområden: Nordostatlanten FAO 27: Nordsjön (4 A-C)
Fångstredskap: Trål
SENSORIK
Utseende: Rödbruna kryddade filéer i en rödaktig lake
Lukt: Fräsch lukt av sill och kryddor
Konsistens: Medelfast konsistens
Smak: Salt och kryddig smak av sill
Användning: För vidarebearbetning till konsumtionsvara
Fetthalt: 6 – 25%
Hållbarhet: 112 månader efter produktion. Bör lagerhållas minst 4 veckor innan vidareförädling.
Förpackning: Plasttunna med nedtryckare, rostfri ring. 4 tunnor/ pall
Transport/ lagringstemperatur: 0 – +4⁰ C
KRYDDAD FILÉ
3, 2b, 2a, 0
KRYDDADE BITAR
30mm, 36mm
KRYDDAD FLUNDRA
3, 2b
KRYDDAD SKARPSILL
40–50, 50–60
FÄRSKA PRODUKTER
FAKTA
Råvara: Sill (Clupea harengus)
Insatsvaror:
Fångstområden: Nordostatlanten FAO 27: Nordsjön (4 A-C)
Fångstredskap: Trål
SENSORIK
Utseende: Fräsch i köttet, utan svart bukskinn och skinnrester (filé och bitar)
Lukt: Frisk fiskdoft
Konsistens: Medium, fast
Smak:
Användning: För vidarebearbetning till konsumtionsvara
Fetthalt: 6 – 25%
Hållbarhet: Färsk: 7 dagar efter produktion, Fryst: 12 månader efter produktion
Förpackning Färsk: Kartong, plastark, is: 25 kg, 20 kg, 5 kg
Transport/ lagringstemperatur Färsk: 0 – +4⁰ C
FÄRSK SILLFLUNDRA
FÄRSK KRONSILD
FÄRSK DELI
FÄRSKA SILLBITAR
FÄRSK SILLFILÉ
LEVERANSSÄTT
Beroende på variationen av beredning har vi möjlighet att leverera i varierande förpackning. Den marinerade och kryddade sillen levereras vanligtvis i tunna, den färska i fisklådor och våra frysta produkter kan packas i överenskommelse med kund.
Tveka inte att kontakta oss med Era specifika förfrågningar.